Milieuproblemen, hoe te handelen?

ADJ Milieutechniek levert een compleet pakket om milieuschades vakkundig op te lossen. Met het 24-uurs Milieu-Incident Management concept zorgt ADJ Milieutechniek niet alleen voor de juiste producten en diensten, maar ontzorgt het bedrijf volledig. Van risico-inventarisatie en milieutrainingen tot service .

Milieuschade op tijd oplossen
Zodra bedrijven het woord ‘milieu’ horen, schieten ze vaak al licht in paniek. Combineer het met ‘schade’ of ‘problemen’ en de onrust is compleet. Onterecht, want milieuproblemen en milieuschades zijn makkelijker op te lossen dan menigeen denkt. Het is de kunst dat je weet wat te doen bij milieuproblematiek. Een hoop leed is te verzachten door er op tijd bij te zijn.

Verzekeraar
En daar gaat het nu juist vaak mis, zo weet ook Christian de Jong van ADJ Milieutechniek. Hij ziet nog zeer regelmatig bedrijven die er te licht over denken. Bedrijven gaan dan zelf improviseren (met alle gevolgen van dien), of ze proberen de verantwoordelijkheid achteraf op hun verzekeraar te verhalen.

Voorkom milieuclaims
ADJ Milieutechniek wil de bewuste bedrijven daarmee alles behalve in een kwaad daglicht zetten. Maar hij hoopt wel op een stuk bewustwording en hun eigen zorgplicht. “Het gaat niet vanzelf. Hoe langer je wacht, hoe meer je een claim kunt verwachten door een bevoegd gezag (bijvoorbeeld op basis van de Wet Milieubeheer en/of Wet Verontreiniging oppervlaktewateren). Totaal onnodig aangezien er bedrijven zijn die milieuschades snel en effectief op kunnen lossen.”

Milieu-Incident Management
ADJ Milieutechniek is één van die bedrijven die milieuproblemen snel weten te verhelpen. Het bedrijf uit Werkendam is gespecialiseerd in het op veilige en kostenefficiënte wijze afhandelen van milieu-incidenten. Veel klanten kennen ADJ Milieutechniek vooral als een bedrijf dat calamiteiten snel oplost. Dit komt mede door een zelf ontworpen 24-uurs Milieu-Incident Management wat veel meer is dan alleen het incident bestrijden.

Ontzorging
Het Milieu-Incident Management-concept van ADJ Milieutechniek gaat uit van een volledige ontzorging van de klant gekoppeld met een compleet pakket aan maatregelen dat na een ongewoon voorval of incident de reguliere situatie hersteld. Hierdoor kan verdere milieu- en economische schade zoveel mogelijk worden beperkt.

Het begint door vooraf de risico’s in kaart te brengen met behulp van een risico-inventarisatie. Voorkomen is immers beter dan genezen. Mocht het toch tot een milieu-incident komen dan zijn klanten van ADJ Milieutechniek goed voorbereid en beschikken ze over de juiste kennis en materialen om de (eerste) schade te verhelpen.

Oil-spill equipment
“Spillkits, absorptiedoeken, granulaatkorrels. Wij voorzien bedrijven ook van de juiste “kleine” hulpmaterialen en proberen ze te trainen. Dit doen wij bijvoorbeeld voor omgevingsdiensten en/of waterschappen. Of wij onszelf daarmee niet in de vingers snijden? Nee, wij hebben liever de kennis van alle milieumedewerkers op hetzelfde niveau. Hierdoor ontvangen wij de juiste input die nodig is om gerichte expertise alsmede equipment in te kunnen zetten wanneer dit vereist is.

Duurzaam
“Op het moment dat het milieu-incident voor de bedrijven toch te grootschalig wordt, kunnen ze ons inschakelen”, vervolgt De Jong. Het gaat hem erom dat de milieuproblemen goed en vakkundig worden opgelost. ADJ Milieutechniek wil naast ontzorgen ook bijdragen aan duurzaamheid. “Wij zijn er toch ook voor het nabestaan van onze kinderen later.”

Milieuproblemen in de bodem, op de weg en het water
Het 24-uurs Milieu-Incident Management concept is de optimale aanvulling op het leveren van een breed producten- en dienstenpakket. “Qua bodem, weg en water kunnen wij alles bestrijden.” Of het gaat om vloeistoflekkages op de werkvloer of milieu-incidenten op land en/of water, ADJ Milieutechniek heeft er de juiste middelen voor. Van uiteenlopende zelf ontworpen oil-spill response producten tot aan allerhande innovatief reinigingsequipment.

Advies op maat
Zonder enige verplichting, kan men ons altijd bellen voor advies bij dergelijke incidenten, dan kan ADJ Milieutechniek alvast het verschil maken. 

Heeft u op basis van dit artikel vragen, bel ons gerust!

Link: regioinbedrijf.nl