Hoe verwijder je een oliespoor? 

Heb je te maken met een olielekkage? Of het nu gaat om een gebarsten hydrauliekslang, een lang oliespoor van carterolie, een omgevallen vat olie in de garage, of een ongelukje met frituurvet; olievlekken zijn een doorn in het oog en kunnen, indien niet correct behandeld, langdurige schade aanrichten aan het milieu en ondergronden zoals asfalt en bestrating.

Gelukkig biedt ADJ Milieutechniek professionele en effectieve oplossingen voor zowel grote als kleine olievlekken. Hieronder vind je jouw opties voor het verwijderen van een oliespoor of olievlek.

Optie 1: Zelf een Oliespoor of Olievlek Opruimen

Wil je zelf aan de slag om een oliespoor of olievlek te verwijderen? Dan is het cruciaal om te weten hoe je dit het beste aanpakt om verdere verspreiding of schade te voorkomen. Voor kleine, oppervlakkige vlekken (<2m2) op een vlakke ondergrond zoals steen of beton, kun je het beste direct absorptiekorrels gebruiken. Deze korrels zijn speciaal ontworpen om olie snel en effectief te absorberen.

  • Omring de vlek met absorptiekorrels om verdere verspreiding te voorkomen.
  • Gebruik een harde bezem om de korrels in de olie te werken. Herhaal dit proces of laat de korrels 24 uur liggen.
  • Veeg het absorptiemateriaal op en reinig de ondergrond met een reinigingsontvetter en warm water. Spoel na met water voor het beste resultaat.

Geen absorptiekorrels bij de hand? Zaagsel, kattenbakkorrels of waspoeder kunnen als alternatief dienen, maar voorkom dat de olie zich verder verspreidt.

Optie 2: Professionele Verwijdering van een Oliespoor of Olievlek

Wanneer het oliespoor te groot is of de olie al in het riool terecht is gekomen, is professionele hulp de beste oplossing. ADJ Milieutechniek is gespecialiseerd in het verwijderen van oliesporen en olievlekken, ongeacht de grootte of locatie. Ons team maakt gebruik van geavanceerde reinigingsequipment, waaronder:

Een oliespoor verwijderingsmachine

Een olievlek opzuigmachine

Heetwater reinigingstrein voor langere oliesporen (zie video)

Olieverwijderingsapparatuur voor slootgangen

- Reinigingsmiddelen voor verwijdering olievlekken

ADJ Milieutechniek staat klaar om elk oliespoor of olievlek snel en grondig te verwijderen, waardoor de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt en uw ondergrond weer schoon en veilig is.

Of je nu besluit zelf een oliespoor of olievlek te verwijderen of de hulp van professionals inroept, het is essentieel om snel te handelen om verdere schade te voorkomen. Bij ADJ Milieutechniek begrijpen we de urgentie en complexiteit van olieverwijdering. Wij bieden effectieve oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Neem contact met ons op voor advies of assistentie bij het verwijderen van oliesporen en olievlekken.

Ik heb per direct hulp nodig?

Heeft u per direct een reinigingsoplossing nodig? Bel dan met onze meldkamer 085-2731850, wij helpen u graag!

 
TAGS:
Oliespoor, verwijderen, olievlek, opruimen, absorptiekorrels, absorptiematerialen

SNEL CONTACT

ADJ Milieutechniek staat graag voor u klaar. Heeft u vragen naar aanleiding van de informatie op deze website of wilt u nadere informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord!

Uw gegevens:

U heeft nog 200 Woorden over.
U bent al geverifieerd.
Moment geduld...