Oliespoor verwijderen

Help! ik heb een olielekkage! U bent bij ADJ Milieutechniek aan het juiste adres!

Het overkomt ons allemaal wel eens, een olielekkage door een gebarsten hydrauliekslang, een lang oliespoor door carterolie lekkage, een omgevallen vat olie in garage of de auto heeft op de oprit olie gelekt, een frituurpan die wordt omgestoten in de kelder of het blik smeerolie dat omvalt terwijl je aan het klussen bent.

Geen stress, want wij helpen u deze nare vlekken of oliesporen op te ruimen. Bij kleinschalige olievlekken kunt u als klant dit vaak al zelf oplossen of indien u liever wilt dat het professioneel gedaan wordt, kunt u ADJ Milieutechniek inschakelen.

Optie 1: Ik wil zelf mijn oliespoor of olievlek opruimen!

Indien u zelf het oliespoor of olievlek wilt opruimen, dan is het raadzaam dat u precies weet wat u nodig heeft. Het verwijderen van olievlekken begint bij de bepaling van het type vlek. Een kleine, verse vlek heeft namelijk een andere behandeling nodig dan een oude, hardnekkige vlek.

Verse vet- en olievlekken (<2m2) kunt u het beste direct indammen met absorptiekorrels (mits het een vlakke ondergrond steen of beton betreft), dit is een inert absorberend middel voor uw olievlek of olieverontreiniging. Gebruik hiervoor een harde bezem en vermeng de absorptiekorrel met de olieverontreiniging. U kunt ervoor kiezen dit "schuur"proces te herhalen of de absorptiekorrels 24 uur op de vlek te laten liggen, zodat het de olie absorbeert. Veeg vervolgens met een bezem het absorptiemateriaal op in een emmer en maak de plaats van de vlek nog een keer schoon met (warm) water en een goede reinigingsontvetter. Spoel tenslotte nog even na met water en de vloer is (mogelijk) weer schoon! Als u geen absorptiekorrels heeft, dan kunt u ook zaagsel, kattenbakkorrels of (af-)waspoeder proberen, zolang de olie zich niet verspreidt of uitgereden/uitgelopen wordt!

Optie 2: Ik heb een enorm lang oliespoor of een te grote olievlek, deze wil ik professioneel laten opruimen!

Indien u zelf het oliespoor of olievlek niet kunt opruimen, doordat het oliespoor of olievlek te groot is geworden of zelf al in het riool terecht is gekomen, dan is het raadzaam dat u een professional in de hand neemt.

ADJ Milieutechniek beschikt over uiteenlopend reinigingsequipment, zoals:

Een oliespoor verwijderingsmachine

Een olievlek opzuigmachine

Heetwater reinigingstrein voor langere oliesporen (zie video)

Olieverwijderingsapparatuur voor slootgangen

- Reinigingsmiddelen voor verwijdering olievlekken
 

Ik heb per direct hulp nodig?

Heeft u per direct een reinigingsoplossing nodig? Bel dan met onze meldkamer 085-2731850, wij helpen u graag!

 
TAGS:
Oliespoor, verwijderen, olievlek, opruimen, absorptiekorrels, absorptiematerialen

SNEL CONTACT

ADJ Milieutechniek staat graag voor u klaar. Heeft u vragen naar aanleiding van de informatie op deze website of wilt u nadere informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord!

Uw gegevens:

U heeft nog 200 Woorden over.
U bent al geverifieerd.
Moment geduld...