BRL K902 tanksanering

ADJ Milieutechniek is BRL K902 gecertificeerd voor het reinigen en verwijderen/saneren van oude ondergrondse en bovengrondse olie opslagtanks.

Heeft u een oude olietank in de grond of u wilt een huis kopen waar een ondergrondse tank is aangetroffen en U wilt direct weten wat het verwijderen moet kosten? 

Vraag hier digitaal uw saneringsofferte aan en u ontvangt zo snel mogelijk een prijsaanbieding van ons!

Wat is BRL K902?
BRL K902 Tanksanering HBO/diesel heeft betrekking op het saneren en definitief buiten gebruik stellen van stationaire onder- en bovengrondse opslagtanks, inclusief de bijbehorende leidingen en eventuele appendages, door deze te verwijderen of onklaar te maken. BRL K902 is bedoeld voor tanksanering van tanks waarin zich huisbrandolie, diesel, gasolie, stookolie, motorolie, water of huishoudelijk afvalwater bevindt of heeft bevonden. Tanks die andere producten bevatten of hebben bevat moeten in principe volgens BRL K904 worden gesaneerd. Het doel is de opslagtank definitief onklaar te maken, bij voorkeur door vernietiging, zodat deze niet meer voor enig opslagdoel kan worden gebruikt. Oude tanks die bijvoorbeeld als drinkwaterbak voor vee of als barbecue worden gebruikt zorgen voor ernstige verontreiniging van de voedselketen.

Bij de sanering van bovengrondse tanks is een bodemonderzoek ter plaatse van de te saneren tank niet meer voorgeschreven. Het bevoegd gezag kan dit echter bij maatwerkvoorschrift alsnog eisen. Bij de sanering van ondergrondse tanks dient te allen tijde een recent NEN 5740 bodemonderzoek aanwezig te zijn (niet ouder dan 1 jaar).

Voor het hergebruik van het vulmiddel van een in het verleden onder Kiwa-certificaat gesaneerde tank moet getoetst worden aan het Besluit Bodemkwaliteit of hergebruik mogelijk is (bodemfunctieklasse en bodemkwaliteit).

U vindt hierover meer informatie op de website van KIWA Certification. U kunt de BRL K902/04 ook via de bijlage downloaden.

Aanvullende informatie BRL-richtlijnen

Om u een duidelijk overzicht te geven van de verschillende BRL richtlijnen heeft ADJ Milieutechniek de volgende normen uitgesplitst met extra toelichting voor wie de BRL bestemd is en wanneer een tankreiniging of tanksanering nodig is.

KIWA BRL K902/04 Tanksanering HBO- en dieseltanks
KIWA BRL K904/04 Tanksanering onder- en bovengrondse tanks (benzine, afgewerkte olie, petroleum e.d.)
KIWA BRL K905/02 Tankreiniging onder- en bovengrondse tanks (benzine, afgewerkte olie, petroleum e.d.)

SNEL CONTACT

ADJ Milieutechniek staat graag voor u klaar. Heeft u vragen naar aanleiding van de informatie op deze website of wilt u nadere informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord!

Uw gegevens:

U heeft nog 200 Woorden over.
U bent al geverifieerd.
Moment geduld...