Dieseltank reiniging

Vervuilde diesel of een vervuilde dieseltank is tegenwoordig een zeer groot probleem in de sectoren waar veel gebruik wordt gemaakt van dieselmotoren. Zowel in de industriesector zoals generatoren en heftrucks maar ook zien we dit fenomeen veel terug op de vrije tijd sector zoals in pleziervaartuigen zoals jachten. Het probleem is veroorzaakt door de invoering van de verplichte biodiesel toevoegingen. Bio-diesel bevat minder zwavel, en er is plantaardige olie aan toegevoegd.

Bio-diesel is weliswaar beter voor het milieu, maar trekt o.a. ook meer vocht aan dan de traditionele diesel. Vocht in de tank is een grote veroorzaker van problemen. Zo is vocht een grote voedingsbodem voor de zogenoemde dieselbacterie. Bacteriegroei in de tank zorgt voor een dikke laag slijmerige drab in de tank die vroeg of laat wordt opgezogen in het brandstofsysteem met alle gevolgen van dien. Dit kan resulteren in verstopte filters, verstopte leidingen, (kapotte) injectoren en uitval van uw brandstofmotor.

HERKENT U ÉÉN VAN ONDERSTAANDE PUNTEN?

 • Stotterende of haperende motor
 • Verstopte filters
 • Bruinzwarte afscheiding in tank, filters of motor
 • Merkbaar verlies vermogen
 • Slecht of niet startende dieselmotor, zeker na langere periode stilstaan
 • Troebele diesel
 • Roestvorming
 • Additieven werken niet meer

Dan is het waarschijnlijk tijd om de dieseltank te reinigen. Vervuilde dieseltanks zijn een van de grootste pechveroorzakers. 

Vaak zijn de kosten om alles weer te herstellen hoog. Naar schatting 70% van de dieseltanks heeft deze vervuiling. Periodiek uw tank reinigen is dan ook van groot belang.

Uiteraard zijn er meer aanbieders die pretenderen aan tankreiniging te doen. De meeste echter filteren enkel de brandstof. Van daadwerkelijke tankreiniging is in veel gevallen geen sprake. ADJ Milieutechniek kan uw dieseltank reiniging uitvoeren op locatie, zowel voor het daadwerkelijk reinigen en spoelen van uw dieseltank en het filtreren van de diesel. In de meeste gevallen kan diesel na de reiniging dan ook voor het grootste gedeelte weer terug in de tank. 

Heeft u bacterievorming in uw benzine- of dieseltank ? Of u dient over een reinigingsverklaring te beschikken ivm tankinspectie en u wilt direct weten wat dit kost? Informeer naar de mogelijkheden > 0183-505964 of klik op contact en vul het contactformulier in.

Vraag hier digitaal uw offerte aan!
U ontvangt zo snel mogelijk een prijsaanbieding van ons!

Wij doen dieseltankreiniging voor o.a. de volgende branches: Aggregaten, Algemene industrie,Beroepsvaart, Agrarisch, Grondverzet, Infra, Particulier, Petrochemisch, Vliegindustrie, Pleziervaart, Bouw.

Tanksanering aggregaten
Tanksanering industrie
Tanksanering beroepsvaart
Tanksanering agrarisch
Tanksanering grondverzet
Tanksanering infra
Tanksanering particulier
Tanksanering petrochemisch
Tanksanering vliegindustrie
Tanksanering pleziervaartuigen
Tanksanering bouw

 

 

Equipment t.b.v dieseltankreiniging

 

 

Zoekt u iets anders?

 

 

FAQ

Temperatuurschommelingen, donkere ruimtes, lange opslag (bijvoorbeeld na een winter) en slechte afdichting van de brandstof vulopening zorgen ervoor dat vocht/ condens een kans krijgen.
Nu zit er altijd een percentage vocht in brandstof. Diesel kan maximaal 0,02% water opnemen, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Indien er meer 0,02% vocht in de diesel zit, zal dit langzaam uitzakken naar het laagste punt van uw brandstoftank. Een teveel aan vocht vermindert de smerende werking van de dieselbrandstof en zal uiteindelijk leiden tot bacteriegroei. Bacteriën zijn herkenbaar als een zwarte drab. Deze bacteriën moeten verwijderd worden voordat ze het brandstoffilter kunnen verstoppen. Indien brandstoffilters volledig verstopt raken zal dat betekenen dat uw motor niet meer draait, met alle gevolgen van dien.

 • houd de tank zo vol mogelijk bij lange opslag (winterstalling)
 • er bestaan een hoop soorten toevoegingen om dit te voorkomen, let wel op als het eenmaal in de tank zit zal dit niet zomaar verdwijnen! In de markt zijn veel additieven te verkrijgen. Deze voegt u toe aan de diesel in de tank toe. Veel van deze additieven hebben een preventieve werking, en voorkomen vochtvorming in de tank, en daarmee de bacteriegroei. Tevens zijn er additieven in de markt bedoeld om de bacterien te doden. Dit zijn de zogenoemde biocides. Deze zouden werken prima als u er tijdig bij bent, echter als er al sprake is van sludge-vorming, is het van groot belang dat de hele tank professioneel gereinigd wordt. Zonder reiniging loopt de motor alsnog de kans verstopt te raken door de sludge, en krijgen de bacteriën weer vrij spel als de additief is uitgewerkt. In de meeste gevallen is schoonmaken van de tank de eerste en enige juiste stap om de bacterie te bestrijden.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, je kunt ons bellen (0183 - 505 964) of via het contactformulier.

SNEL CONTACT

ADJ Milieutechniek staat graag voor u klaar. Heeft u vragen naar aanleiding van de informatie op deze website of wilt u nadere informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord!

Uw gegevens:

U heeft nog 200 Woorden over.
U bent al geverifieerd.
Moment geduld...