Dieseltank reiniging

De Stille Crisis: Vervuilde Dieseltanks en de onvoorzienbare gevolgen. In diverse sectoren, van industrie tot pleziervaart, vormt vervuilde diesel of een vervuilde dieseltank een groeiend probleem. De oorzaak? De invoering van biodiesel met verplichte toevoegingen. Hoewel deze brandstofsoort minder schadelijk is voor het milieu, brengt het nieuwe uitdagingen met zich mee, waaronder een verhoogde kans op vocht in de tank. Dit vocht is een broedplaats voor de zogenoemde dieselbacterie, wat kan leiden tot een scala aan problemen voor dieselmotoren.

Signalen van vervuiling in uw dieseltank

Herkent u één van de volgende symptomen? Dan kan het zijn dat uw dieseltank een grondige reiniging nodig heeft:

 • Stotterende of haperende motor
 • Verstopte filters
 • Bruinzwarte afscheiding in tank, filters of motor
 • Merkbaar verlies van vermogen
 • Slecht of niet startende dieselmotor, zeker na een langere periode van stilstaan
 • Troebele diesel
 • Roestvorming
 • Overmatig gebruik van additieven die uiteindelijk niet werken 

Deze symptomen duiden vaak op de aanwezigheid van bacteriegroei in de tank, wat kan resulteren in een dikke laag slijm dat het brandstofsysteem kan verstoppen. Dit kan leiden tot ernstige schade en zelfs uitval van uw motor.

De oplossing: Professionele dieseltank reiniging

Hoewel er vele aanbieders zijn die tankreiniging aanbieden, volstaat simpelweg het filteren van de diesel niet. Een grondige reiniging en spoeling van de dieseltank, gevolgd door het filtreren van de diesel, is vereist om het probleem bij de wortel aan te pakken. ADJ Milieutechniek is gespecialiseerd in het uitvoeren van deze diepgaande reiniging op locatie en verzorgt verantwoorde afvoer van uw olie-water stroom.

Voorkom verdere schade en kosten

Naar schatting heeft 70% van de dieseltanks te maken met vervuiling. Periodieke reiniging is essentieel om ernstige schade en hoge herstelkosten te voorkomen. Een tijdige reiniging kan de levensduur van uw dieselmotor aanzienlijk verlengen.

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het van cruciaal belang om ook de indirecte gevolgen van milieuvriendelijke initiatieven, zoals de overstap op biodiesel, aan te pakken. Een schone dieseltank is niet alleen goed voor uw motor, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst.

Onderneem actie

Heeft u bacterievorming in uw benzine- of dieseltank ? Of u dient over een reinigingsverklaring te beschikken ivm tankinspectie en u wilt direct weten wat dit kost? Informeer naar de mogelijkheden > 0183-505964 of klik op contact en vul het contactformulier in

 

Vraag hier digitaal uw offerte aan!
U ontvangt zo snel mogelijk een prijsaanbieding van ons!

Wij doen dieseltankreiniging voor o.a. de volgende branches: Aggregaten, Algemene industrie,Beroepsvaart, Agrarisch, Grondverzet, Infra, Particulier, Petrochemisch, Vliegindustrie, Pleziervaart, Bouw.

Tanksanering aggregaten
Tanksanering industrie
Tanksanering beroepsvaart
Tanksanering agrarisch
Tanksanering grondverzet
Tanksanering infra
Tanksanering particulier
Tanksanering petrochemisch
Tanksanering vliegindustrie
Tanksanering pleziervaartuigen
Tanksanering bouw

 

 

Equipment t.b.v dieseltankreiniging

 

 

Zoekt u iets anders?

 

 

FAQ

Temperatuurschommelingen, donkere ruimtes, lange opslag (bijvoorbeeld na een winter) en slechte afdichting van de brandstof vulopening zorgen ervoor dat vocht/ condens een kans krijgen.
Nu zit er altijd een percentage vocht in brandstof. Diesel kan maximaal 0,02% water opnemen, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Indien er meer 0,02% vocht in de diesel zit, zal dit langzaam uitzakken naar het laagste punt van uw brandstoftank. Een teveel aan vocht vermindert de smerende werking van de dieselbrandstof en zal uiteindelijk leiden tot bacteriegroei. Bacteriën zijn herkenbaar als een zwarte drab. Deze bacteriën moeten verwijderd worden voordat ze het brandstoffilter kunnen verstoppen. Indien brandstoffilters volledig verstopt raken zal dat betekenen dat uw motor niet meer draait, met alle gevolgen van dien.

 • houd de tank zo vol mogelijk bij lange opslag (winterstalling)
 • er bestaan een hoop soorten toevoegingen om dit te voorkomen, let wel op als het eenmaal in de tank zit zal dit niet zomaar verdwijnen! In de markt zijn veel additieven te verkrijgen. Deze voegt u toe aan de diesel in de tank toe. Veel van deze additieven hebben een preventieve werking, en voorkomen vochtvorming in de tank, en daarmee de bacteriegroei. Tevens zijn er additieven in de markt bedoeld om de bacterien te doden. Dit zijn de zogenoemde biocides. Deze zouden werken prima als u er tijdig bij bent, echter als er al sprake is van sludge-vorming, is het van groot belang dat de hele tank professioneel gereinigd wordt. Zonder reiniging loopt de motor alsnog de kans verstopt te raken door de sludge, en krijgen de bacteriën weer vrij spel als de additief is uitgewerkt. In de meeste gevallen is schoonmaken van de tank de eerste en enige juiste stap om de bacterie te bestrijden.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, je kunt ons bellen (0183 - 505 964) of via het contactformulier.

SNEL CONTACT

ADJ Milieutechniek staat graag voor u klaar. Heeft u vragen naar aanleiding van de informatie op deze website of wilt u nadere informatie? Neemt u dan gerust contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord!

Uw gegevens:

U heeft nog 200 Woorden over.
U bent al geverifieerd.
Moment geduld...