HCS Oil Disc Skimmer Quadro PVC (4-disc)

Merk en type

HCS Quadro oil disc skimmer (4disc)

Toepassingen

Drijvende olieskimmer om verspillingen en lozingen, zowel op het land als op het water, te verwijderen middels een uniek filterskimsysteem middels schijven/discs. De Oil Disc Skimmer of olie skimmer is uitermate geschikt om minerale en plantaardige oliën, dierlijke vetten, sludge en andere vettige verontreinigingen continu en economisch te verwijderen. Hierdoor kunnen mogelijke problemen worden voorkomen en door vermindering van afvalkosten kan geld worden bespaard!

ADJ Milieutechniek ontwikkeld, levert en onderhoudt diverse soorten oil-skimmers en hebben reeds een groot aantal projecten en testen doorstaan. ADJ Milieutechniek gebruikt ook haar eigen oil disc skimmers bij milieu calamiteiten. Deze bestaan uit een drijvend polyethyleen ponthon met een luchtgevuld drijflichaam en een RVS-fencerooster dat het grove vuil tegenhoudt.

Specialiteit

Door het eenvoudige principe is het zeer makkelijk en effectief in gebruik. De HCS Quadro Oil Disc Skimmer is geschikt voor alle verpompbare drijvende vloeistoffen. Omdat er nagenoeg geen bewegende delen gebruikt worden en de uitvoering robuust is, is de skimmer zeer betrouwbaar. Het onderhoud is beperkt en het is na gebruik gemakkelijk schoon te maken. De HCS Quadro Oil Disc Skimmer is tevens de meest gebruikte skimmer in de wereld, die reeds door de maritieme sector, levensmiddelen en olie-industrieën zoals: Shell, Texaco en BP gebruikt worden.

Eigenschappen

Via een hydraulisch aangedreven discsysteem leveren de skimmers 98% pure olie en maar 2% water. Een optimale afvoer van olie, waarbij elke 2 uur ca. 14000 liter pure olie kan worden afgevoerd. De HCS Quadro Oil Disc Skimmer skimmers hebben een laag gewicht en zijn eenvoudig te bedienen om ook op de moeilijkere plaatsen te komen. Hoewel er allerlei soorten pompen kunnen worden toegepast, wordt een optimaal rendement behaald middels ADR-VLG gekeurde vacuümvoertuigen.
    
De skimmer werkt op basis van het kleef-principe. Aan een 4-tal zijden (4 x 1 mtr breed) bevinden zich roterende schijven die worden afgeschraapt na een volledige rotatie cyclus. Wanneer de draaisnelheden van de schijven correct worden afgestemd, zal een optimale drijflaag olie worden afgeroomd. De afstelling van de skimmer op de dikte van de olielaag (voor een maximaal rendement) wordt geregeld m.b.v. een externe hydrauliekpomp, welke aan boord staat van ADJ´s vernieuwde Advanced Eco Cleaner (AEC-unit). Om u een beter beeld te geven treft u onderstaand een demonstratiefilm:

 

 

Conditie

Te huur met bediening of los verhuur

HCS Oil Disc Skimmer Quadro PVC (4-disc) is ook te huur

Wilt u meer informatie over het huren van HCS Oil Disc Skimmer Quadro PVC (4-disc)? Of wilt u graag een kostenopgave? Vul dit formulier in en wij nemen contact met u op.

Door onderstaande checkbox aan te vinken geeft u aan op de hoogte te zijn van onze Privacy verklaring en hiermee akkoord te gaan.

Moment geduld...