Euro 6 MAN TGX in gebruik

ADJ Milieutechniek heeft onlangs haar wagenpark uitgebreid met een speciale MAN Euro 6 TGX 26.440 ADR VLG trekker met XXL cabine. Deze milieuzuinige truck met voorloopas zal worden ingezet voor meerdere doeleinden. ADJ Milieutechniek is een bekende speler in de wereld van de reiniging, milieuincidentbetrijding, afvalstofmanagement, transport & logistiek.

Eerder in 2015 werd ADJ Milieutechniek de trotse eigenaar van 2 nieuwe MAN’s Euro 6 TGX 37.440 ADR VLG rioolcombi’s met LX cabine; deze worden dagelijks ingezet ten behoeve van tankreiniging en tanksanering.

Multifunctioneel 
Het merendeel van de ADJ Milieutechniek-vloot wordt ingezet voor het bestrijden van allerlei milieu-incidenten op (snel)wegen en bedrijfsterreinen binnen de Benelux. Het speciaal reinigingsequipment wordt steeds meer modulair zelfstandig opgebouwd in trailervorm. Een multifunctionele trekker voor meerdere doeleinden geschikt was dan ook wenselijk.

Bedrijfsleider Henri de Jong: "Wij zijn tien jaar geleden begonnen met de ombouw van speciaal equipment op trailers, containers en/of aanhangers en dat heeft een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Wij hebben dagelijks vraag om bijvoorbeeld met spoed trekkers met kipper-opleggers, vacuümtanktrailers, heetwater hogedruktrailers of diepladers in te zetten in allerlei milieuzones, waaronder ook Rotterdam - Maasvlakte 2".

Duurzaam 
"Vanaf onze verwerkers- en standplaatslocatie in Werkendam rijden we centraal naar alle uithoeken, waar directe inzet gevraagd wordt. Dankzij een doordacht hydraulieksysteem kunnen wij de XXL Euro 6 trekker snel aankoppelen en levert deze ook direct Euro 6 energie aan de opbouw. Extra milieubelastende hulpmotoren zijn hierdoor overbodig geworden, waardoor het wagenpark nog duurzamer wordt. Daarnaast biedt de truck veiligheidsvoorzieningen zoals noodremassistent (EBA2) en het spoorbewakingsysteem (LGS). Omdat de helft van de 70 trekkende eenheden meerdere nachten van huis is, werd opnieuw gekozen voor de XXL-slaapcabine.", zegt de Jong.

Relatie met MAN 
De relatie met MAN-Truck komt voort uit de aannemerij-gerelateerde transporten. De Jong: "In de wereld van de kippers en de reinigingsvoertuigen is MAN al jaren een vaste waarde en onze ervaringen waren dermate goed dat we ook voor het Euro 6 segment met MAN verder zijn gegaan." Het bedrijf heeft een eigen onderhoud- en reparatiewerkplaats waar de technische dienst er voor zorgt dat het materieel er perfect bij staat. Alleen voor heel specifieke zaken valt ADJ Milieutechniek terug op MAN Rosier van den Bosch, MAN-dealer uit Schelluinen