Nieuwe Euro 6 kraancontainerwagen 

ADJ Milieutechniek heeft onlangs haar wagenpark uitgebreid met een MAN Euro 6 TGS 47.460 10x4-6 haakarm kraancontainerwagen. Deze milieuzuinige truck zal worden ingezet voor meerdere doeleinden. ADJ Milieutechniek is een bekende speler in de wereld van de reiniging, milieuincidentbetrijding, afvalstofmanagement, transport & afvalinzameling.

Multifunctioneel
Het merendeel van de ADJ Milieutechniek-vloot wordt ingezet voor het bestrijden van allerlei milieu-incidenten op (snel)wegen en bedrijfsterreinen binnen de Benelux. Het speciaal reinigingsequipment wordt steeds meer modulair zelfstandig opgebouwd in trailervorm. Een multifunctionele kraancontainervoertuig voor meerdere doeleinden geschikt was dan ook wenselijk.

Bedrijfsleider Henri de Jong: "Wij zijn tien jaar geleden begonnen met de ombouw van speciaal equipment op trailers, containers en/of aanhangers en dat heeft een aardige ontwikkeling doorgemaakt. Wij hebben dagelijks vraag om bijvoorbeeld met spoed trekkers met kipper-opleggers, vacuümtanktrailers, heetwater hogedruktrailers of kraanvoertuigen in te zetten in allerlei milieuzones, waaronder ook Rotterdam - Maasvlakte 2".

Duurzaam
"Vanaf onze verwerkers- en standplaatslocatie in Werkendam rijden we centraal naar alle uithoeken, waar directe inzet gevraagd wordt. Dankzij een doordacht opbouwsysteem kunnen wij de Euro 6 kraanwagen snel ombouwen met vloeistofdichte containers of de kraanwagen inzetten als rioolcombi, dankzij de module opbouw van de MHV unit. Extra milieubelastende hulpmotoren zijn hierdoor overbodig geworden, waardoor het wagenpark nog duurzamer wordt. Daarnaast biedt de truck veiligheidsvoorzieningen zoals noodremassistent (EBA2) en het spoorbewakingsysteem (LGS).