Absorptiematerialen

ADJ Milieutechniek biedt u een ruim assortiment absorptie- materialen die u tijd én geld besparen in het oplossen van lekkages met gevaarlijke vloeistoffen op reguliere basis of bij calamiteiten, binnen en buiten, op het land of in het water!

 

Oil Only lijn: 100% polypropyleen is van eigenschap hydrofoob (water afstotend), het materiaal hecht en heeft een groot opnamevermogen door de capillaire werking van de polypropyleen vezels. Aangezien polypropyleen een aardoliederivaat bevat, zal het olie en petrochemische vloeistoffen absorberen. Polypropyleen producten hebben een natuurlijke afkeer van water is daarmee een uitstekende keuze voor het absorberen en opruimen van olie en/of petrochemische stoffen vrijgekomen op het water en in het milieu. Olie en petrochemische stoffen drijven op het water en zullen in contact met onze absorbents volledig worden opgenomen door onze producten .

De kleur van de producten uit de Oil Only lijn zijn wit.

MRO / Universele Lijn: 100 % behandeld polypropyleen is van eigenschap hydrofiel

(water opnemend).  Onze relaties passen de producten uit de MRO / Universele lijn toe voor lekkages met niet agressieve chemicaliën als booroliën en andere op water gebaseerde vloeistoffen. Door het toevoegen van een actieve stof op de polypropyleen vezels maakt deze bewerking het tot een hydrofiel product. Hierdoor kunnen de absorberende materialen zowel petrochemische, als op water gebaseerde chemicaliën zonder problemen opnemen. Door het kiezen van de kleur grijs voor deze  lijn producten zijn olie en chemicaliën lekkages op enige wijze gecamoufleerd zonder aan het absorptie vermogen enige concessie te doen.

De kleur van de producten uit de MRO / Universele lijn zijn Grijs.

Hazmat Lijn: 100 % behandeld polypropyleen is van eigenschap hydrofiel (water opnemend). Chemische absorberende producten worden vervaardigd uit sterk polypropyleen vezel, die niet zal scheuren bij gebruik van gevaarlijke vloeistoffen. Bij lekkage met agressieve chemicaliën is reactiesnelheid cruciaal en kunnen hulpdiensten als BVD, lokale Calamiteiten diensten, of Brandweerkorpsen zich niet permitteren na te denken over welke lijn mogelijk inzetbaar is, het moet altijd goed zijn, dat is de enige eis !

De Gele kleur is gemakkelijk te herkennen en is internationaal bepaald als de kleur van Gevaar ! Kleur wordt in het geval van een noodsituatie met gevaarlijke stoffen direct gekoppeld wordt aan haar toepasbaarheid, namelijk; voor elke mogelijke vloeistof geschikt !

De kleur van de producten uit Hazmat lijn zijn Geel.

Regulier: Bij kleine druppellekkages van vloeistoffen onder machines of werkbanken of als onderdelen mogelijk zouden kunnen lekken bij (de)montage werkzaamheden.

Calamiteit: Nadat een kleine lekkage is ingedamd met slangen de vervuilde oppervlakte binnenin opnemen met matten.

Regulier: Onder machines waar lekkages permanent optreden over een langere of bredere oppervlakte. Door de perforatie bepaalt u zelf de desgewenste lengte die nodig is.

Calamiteit: Wanneer er een lekkage op land of water optreedt kan er gebruikt worden gemaakt van de rollen. Het grote opname vermogen door de lengte van de rol is handig om snel veel vloeistof op te kunnen nemen. Daarna kan met de doeken de overige vloeistof worden opgeruimd. De rollen gemakkelijk en economisch voor gebruik door het Rip -to –Fit formaat.

Regulier: Zijn ideaal voor het leggen rondom een machine en voor het beheersen en absorberen van olie lekkage en druppels langs de machine af.

Calamiteit: Slangen worden ook gebruikt om als een protectie ring te functioneren tijdens een grotere lekkage, als een absorberende barrière.

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de mail, je kunt ons bellen (0183 - 505 964) of via het contactformulier.