Heetwater-wegdekreiniging

Heetwater wegdekreiniging (AWS)

ADJ Milieutechniek maakt zich al jaren sterk om oliesporen op een verantwoorde en gespecialiseerde manier op te ruimen. Door de komst van nieuwe brandstofoplossingen zoals biodiesel en plantaardige oliën is de chemische behandeling of koudwater reiniging van dit soort oliesporen niet voldoende. Door de komst van vernieuwde reinigingstechnieken en de vraag naar gespecialiseerde vormen van reinigingstechnieken en methoden (vooral voor industrie- en autosnelwegen) heeft ADJ Milieutechniek een mobiel heetwater reinigingstechniek geïntroduceerd; Advanced Water System (AWSystem).

AWSystem is overal toepasbaar. Men kan denken aan het verwijderen van kilometers lange dieseloliesporen op autosnelwegen, waarbij snelheid van handelen en reinigen van enorm belang zijn om de doorstroming van verkeer te bevorderen, maar ook bij transport- en/of industrieterreinen om logistieke processtagnatie te voorkomen. Taak is vooral om de economische kosten zo laag mogelijk te houden. De praktijk wijst uit dat oliesporen, door gebruik van de AWSystem reinigingsmethodiek, op een veilige, professionele en snelle manier worden verwijderd. Het mobiele AWSystem is, in combinatie met lage- of hogedruk tot 500 bar naast de bestaande ZOAB-reinigingstechniek, een uitbreiding op het gebied van rijdend heetwater techniek.

De voordelen op een rij

 • Efficiënt en effectief
  • Dankzij de AWSystem methodiek is handmatig reinigen verleden tijd. Reiniging gebeurt veilig en verantwoord met minimale inspanning aan arbeidskracht alsmede voertuiginzet, daar het AWSystem alle reinigingstaken op zich neemt.
 • Automatische monitoring en injectie
  • Injectie van gepatenteerde milieuvriendelijke reinigingsmiddelen, oftewel ontvetters, gebeurt professioneel en verantwoord. Een geautomatiseerd injectiesysteem voorkomt dat er onnodig reinigingsproducten worden verspild. Tevens kan in de cabine via een controle meetinstrument in de gaten worden gehouden hoeveel ontvetters verbruikt zijn. Deze automatische monitoring en controle instelling is belangrijk voor een betere verdeling.
 • 24-uurs inzetbaarheid
  • Dankzij het interne heatingsystem staat er permanent 15.000 liter aan heet water klaar in geval van noodsituaties. Hierdoor wordt continuïteit gewaarborgd.
 • Heetwater rioolreiniger: Multifunctionele heetwater wegdekreiniger
  • ADJ Milieutechniek breidt bestaande AWSystem uit met heetwater rioolreiniger, hiermee kunnen vervuilde rioolstelsels met bijvoorbeeld olie of andere verontreinigde vloeistoffen middels heetwater gereinigd kunnen worden. Voor meer informatie zie artikel: Multifunctionele heetwater wegdekreiniger

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.