Dieseltank reiniging

Dieseltank reiniging

Vervuilde diesel of een vervuilde dieseltank in uw dieseltank? Slecht startende motor of troebelige diesel? Het probleem kan veroorzaakt zijn door de invoering van de verplichte biodiesel toevoegingen. Biodiesel bevat minder zwavel, en er is plantaardige olie aan toegevoegd. Ondanks dat dergelijke toevoegingen beter moeten zijn voor het milieu, zorgt het er ook voor dat er meer vocht wordt vastgehouden als in de gewone dieselproducten, hetgeen dieselbacterie kan veroorzaken met alle gevolgen van dien.

Wanneer is het tijd om uw dieseltank te reinigen?

  • Stotterende of haperende motor
  • Verstopte filters
  • Bruinzwarte afscheiding in tank, filters of motor
  • Merkbaar verlies vermogen
  • Slecht of niet startende dieselmotor, zeker na langere periode stilstaan
  • Troebele diesel
  • Roestvorming
  • Additieven werken niet meer

Dan is het waarschijnlijk tijd om de dieseltank te reinigen. Vervuilde dieseltanks zijn een van de grootste pechveroorzakers. 

Voorkom onnodige kosten en laat u informeren voor een goede reiniging van uw dieseltank.

Uiteraard zijn er meer aanbieders die pretenderen aan tankreiniging te doen. De meeste echter filteren enkel de brandstof. Van daadwerkelijke tankreiniging is in veel gevallen geen sprake. ADJ Milieutechniek kan uw dieseltank reiniging uitvoeren op locatie, zowel voor het daadwerkelijk reinigen en spoelen van uw dieseltank en het filtreren van de diesel. In de meeste gevallen kan diesel na de reiniging dan ook voor het grootste gedeelte weer terug in de tank. 

Heeft u bacterievorming in uw benzine- of dieseltank ? Of u dient over een reinigingsverklaring te beschikken ivm tankinspectie en u wilt direct weten wat dit kost? 

Vraag hier digitaal uw offerte aan!
U ontvangt zo snel mogelijk een prijsaanbieding van ons!

Heeft u een bacterieprobleem in uw dieseltank? Lees dan hier verder wat u hieraan kunt doen.

Voorbeeld foto bacterie 3.jpg

In biodiesel kan vocht/condens komen. Ten opzichte van conventionele diesel, bevat biodiesel minder zwavel en heeft het de eigenschap water aan te trekken.

Voorbeeld foto bacterie 1.jpg

Door het water in de biodiesel, kunnen bacteriën niet alleen overleven, maar ook gedijen en uitbreiden. Met name bij temperatuurschommelingen, 

Voorbeeld foto bacterie 2.jpg

De dieseltank is zwaar verontreinigd. Er ontstaat een laag biomassa en op de bodem een slijmerige sludge laag, wat de restafval van de bacterie kolonie is.

Bacterievorming in brandstoffilter diesel.jpg

Door deze sludge raken filters, leidingen, pompen en injectoren verstopt. Uitval en schade is het gevolg.

AGGR_R.png ALGE_R.png BERO_R.png AGRA_R.png
GRON_R.png  INFR_R.png PART_R.png PETR_R.png
VLIE_R.png PLEZ_R.png BOUW_R.png  

Hoe vormt een dieselbacterie zich?

Temperatuurschommelingen, donkere ruimtes, lange opslag (bijvoorbeeld na een winter) en slechte afdichting van de brandstof vulopening zorgen ervoor dat vocht/ condens een kans krijgen.
Nu zit er altijd een percentage vocht in brandstof. Diesel kan maximaal 0,02% water opnemen, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. Indien er meer 0,02% vocht in de diesel zit, zal dit langzaam uitzakken naar het laagste punt van uw brandstoftank. Een teveel aan vocht vermindert de smerende werking van de dieselbrandstof en zal uiteindelijk leiden tot bacteriegroei. Bacteriën zijn herkenbaar als een zwarte drab. Deze bacteriën moeten verwijderd worden voordat ze het brandstoffilter kunnen verstoppen. Indien brandstoffilters volledig verstopt raken zal dat betekenen dat uw motor niet meer draait, met alle gevolgen van dien.

Wat kan ik als eigenaar hier aan doen om bacterievorming in mijn dieseltank te voorkomen?

  • houd de tank zo vol mogelijk bij lange opslag (winterstalling)
  • er bestaan een hoop soorten toevoegingen om dit te voorkomen, let wel op als het eenmaal in de tank zit zal dit niet zomaar verdwijnen! In de markt zijn veel additieven te verkrijgen. Deze voegt u toe aan de diesel in de tank toe. Veel van deze additieven hebben een preventieve werking, en voorkomen vochtvorming in de tank, en daarmee de bacteriegroei. Tevens zijn er additieven in de markt bedoeld om de bacterien te doden. Dit zijn de zogenoemde biocides. Deze zouden werken prima als u er tijdig bij bent, echter als er al sprake is van sludge-vorming, is het van groot belang dat de hele tank professioneel gereinigd wordt. Zonder reiniging loopt de motor alsnog de kans verstopt te raken door de sludge, en krijgen de bacteriën weer vrij spel als de additief is uitgewerkt. In de meeste gevallen is schoonmaken van de tank de eerste en enige juiste stap om de bacterie te bestrijden.

Wij gebruiken cookies op onze website om uw klikgedrag te meten. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.